Równania z wartością bezwzględną.
Blue: Czy te równania nie są przypadkiem sprzeczne

U{−5}{|2x−1|=3
26 gru 23:26
Ajtek:
A dlaczego pytasz?
26 gru 23:28
ICSP: są
26 gru 23:29
Ajtek:
26 gru 23:29
5-latek: Ale niech pokaze dlaczego . czy to rozumie ? A nie tylko zgaduje
26 gru 23:33
Ajtek:
Są i tyle

.
26 gru 23:34
Blue: ale ja to rozumiem

Pierwsze, bo wyszło, że wyrażenie pod wartością bezwzględną jest ujemne, a
drugie, bo 1≠0

26 gru 23:41
Blue: Tylko upewniam się

Bo odpowiedzi nie ma do tych zadań akurat
26 gru 23:42
5-latek:
26 gru 23:43
Blue: | | −5 | |
To pierwsze równanie powinno wyglądać tak : |
| =3 |
| | |2x−1| | |
26 gru 23:43
Blue: 5−latek, a co , źle wytłumaczyłam?
26 gru 23:43
Radek:
Czy ta emotoikona 23:43 jest na miejscu ?Tutaj sami Panowie
26 gru 23:45
5-latek: Dobrze

Tylko TY do mnie zielony jezor to ja do Ciebie taki
26 gru 23:45
5-latek: Radek Blue to maturzystka
26 gru 23:47
Radek:
to teraz jesteś usprawiedliwiony
26 gru 23:49
Blue: ale nie tegoroczna
26 gru 23:50
Radek:
W tym roku już była matura

Piszesz w 2014 ?
26 gru 23:50
5-latek: Wiedzialem to bo
Blue juz walczyla z wielomianami na forum
26 gru 23:51
Blue: nie, 2015
26 gru 23:51
Blue: haha, jaki obeznany

Teraz funkcje wymierne kończę
26 gru 23:51
26 gru 23:57
ICSP: | −5 | | 1 | |
| = 3 gdy x ≠ |
| |
| |2x − 1| | | 2 | |
sgn(3) = 1
sprzeczność
27 gru 00:07
Blue: hhhaha, sorki, że wtedy nie odpowiedziałam, pewnie już sobie poszłam albo sama znalazłam
rozwiązanie, nie pamiętam xD
27 gru 00:22
5-latek: TO chodzilo o to zeby Ci pokazac ze pamietam Cie z wielomianow
27 gru 00:49