Narysuj wykres funkcji z z wartością bezwzględną
zosia: Narysuj wykres funkcji
f (x)= (1−x) √x2+2x+1
A) Ile rozwiązań ma równanie f (x)=m w zależności od wartości parametru m?
B) Narysuj wykres funkcji g (m) przyporzadkowujacej liczbie m liczbe rozwiązań danego równania.
Doszlam do postaci funkcji f (x)=(1−x) |x+2| jak to narysować
26 gru 18:37
26 gru 18:38
5-latek: da sie to narysowac korzystajac z definicji wartosci bezwzgladnej x+2=0 to x=−2 i teraz dla
x≥−2 |x+2|=x+2 wiec dla x≥−2 f(x)=(1−x)(x+2)
tak samo dla x<−2 |x+2|=−(x+2)=−x−2 wiec dla x<−2 funkcja f(x) ma postac f(x)=(1−x)(−x−2)
Nawiasy potrafisz wymnozyc
26 gru 18:52
utem:
f(x)=(1−x)*|x+1|
26 gru 19:05
bezendu:
Przecież w linku wszystko rozwiązane od A do Z.
26 gru 19:07
5-latek: Tak
Milu masz racje .

Zasugerowalem sie wpiem Zoski a nie popatrzylem dokladnie

.
Ale to chyba sobie juz poprawi
26 gru 19:10