I have no idea
tośka: hej, mam kilka zadań, pomoże ktoś? będzie mega ogromnie wdzięczna!

Zad 1.
Narysuj wykres funkcji
f(x) = (1 − x)
√x2 + 2x + x
a) Ile rozwiązań ma równanie f(x) = m w zależności od wartości parametru m?
b) Narysuj wykres funkcji g(m) przyporządkowującej liczbie m liczbę rozwiązań danego równania
17 gru 22:30
tośka: 
nikt?
17 gru 22:35
ICSP: Źle przepisane ?
17 gru 22:38
bezendu:

f(x) jest źle przepisane

powinno być f(x)=(1−x)
√x2+2x+1
f(x)=(1−x)|x+1|
m∊R\{0} jedno rozwiązanie
m∊{0} dwa rozwiązania
17 gru 22:38
tośka: tak +1, machnęłam się, przepraszam
17 gru 22:42
ICSP: m ∊ (−1 ; 0 ) − trzy rozwiązania.
Reszta tak jak u bezendu
17 gru 22:42
tośka: bezendu skąd znasz odp do podpunktów a i b?
17 gru 22:42
bezendu:
A no tak jeszcze trzy rozwiązania
17 gru 22:43
bezendu:
Z wykresu
17 gru 22:43
tośka: i może jakieś stopniowe, krótkie wytłumaczenie jak narysować ten wykres? proszę.
17 gru 22:43
tośka: fakt xd
17 gru 22:44
tośka: mogę kolejne napisać?
17 gru 22:44
bezendu:
Rysujesz w przedziałach (−∞,−1) i <−1,∞)
17 gru 22:45
tośka: rozumiem
17 gru 22:46
bezendu:
17 gru 22:46
tośka: ok Zad 2.
Dana jest funkcja f określona wzorem
f(x) = cos2x + 4cosx + 3
a) oblicz f(π)
b) wyznacz zbiór miejsc zerowych funkcji f.
17 gru 22:48
bezendu:
Rozpisz cos2x i potem zmienna pomocnicza t=cosx i t∊<−1,1> i masz proste równanie
trygonometryczne do rozwiązania
17 gru 22:53
tośka: a) f(π) = cos (2 * π) + 4cosπ + 3
b) f(x) = cos2x+ 4cos x + 3 = cos2x − sin 2x + 4cosx + 3 = 2cos2x + 4cosx + 2
17 gru 22:59
tośka: to b) = 0
17 gru 23:00
bezendu:
b) cosx=−1 Z wykresu π+2kπ
17 gru 23:02
tośka: ok
17 gru 23:05
tośka: dziękuję!

a mam takie dyskretne pytanie, Ty bezendu studiujesz matematykę?
17 gru 23:07
bezendu:
Nie.
17 gru 23:07
tośka: ok. wyczerpująca odp. pewnie stwierdzisz że jestem wścibska lub brak mi kultury czy , że to nie
moja sprawa. gdybym zapytała czym się zajmujesz dlatego nie będę
17 gru 23:09
bezendu: Chodzę do technikum
17 gru 23:10
tośka: 
<fell in love> jesteś geniuszem, będę Ciebie torturować z każdym zadaniem od teraz
17 gru 23:12