matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o rozwiazanie
xxx:
zad 1 Wyrazenie W=x
3
+64 mozna zapisac jako zad2 Ile rozwiazan ma rownanie x
2
+2(x−1)+3=(x+1)
2
? zad3 funkcja f(x)= x
2
−4 osiaga wartosci ujemne w zbiorze zad4 zbiorem rozwiazan nierownosci x
2
>o jest
18 gru 18:33
bezendu:
(x
3
+4
3
) i wzory skr. mnożenia
https://matematykaszkolna.pl/strona/93.html
to do reszty zadań
18 gru 18:38