kwadratowa
helpme: wyznacz przedziały monotoniczności funkcji f(x) = −4(x+1)2 − 5
Ile punktów wspólnych z wykresem funkcji ma prosta o równaniu y=2?
15 gru 22:03
sushi_ gg6397228:
maja masz podana postac funkcji?
15 gru 22:08
Radek: Narysować wykres i odczytać

?
15 gru 22:10
helpme: tylko nie wiem czy dobre mi wyszły :
f malejąca (−∞, −1>
f rosnąca < −1,∞)
15 gru 22:11
sushi_ gg6397228:
parabola jest "smutna" czy "wesoła"?
15 gru 22:12
krystek: brak p wspłnych y=−4x2 przesuwasz o [−1,−5]
15 gru 22:13
15 gru 22:13