Logarytmy
52: Witam.
Zaczynam sobie spisywać teorie i dzisiaj robię LOGARYTMY.
I miałbym prośbę, aby ktoś sprawdził i napisał czy czegoś nie przeoczyłem i czy coś jeszcze
mógłbym dopisać. Tu skan:
http://zapodaj.net/ce02b04c761f2.jpg.html
15 gru 13:29
15 gru 13:32
52: Stąd też patrzyłem, ale mam napisane jeszcze kilka wzorów więcej a wy jesteście "bardziej
doświadczeni" i może coś jeszcze wymyślicie
15 gru 13:34
52: ?
15 gru 15:31
krystek: Wystarczy , one wynikaja przez przekształcenie podanych
15 gru 15:33
Hajtowy:
Mam takie w zeszycie
Twierdzenia o logarytmach
1) log
ax + log
ay = log
axy
| | x | |
2) logax − logay = loga |
| |
| | y | |
3) nlog
ax=log
ax
n
Własności logarytmów
a
logab=b
log
aa=1
log
a1=0
log
ab−log
ca=log
cb
15 gru 15:35
52: Dzięki : ) : )
15 gru 15:37
15 gru 15:46