Dlaczego funkcja
Niebanalny Banan: Dlaczego funkcja
mam pytanie odnośnie jej własności. od czego zależy jej asymptota pozioma

proszę też o
przybliżenie mi jej innych własności miejsce zerowe i tp np log
2(x−3)
14 gru 17:55
krystek: To jest najzwyklejsza f logarytmiczna , przesunięta o 3 jednostki w prawo (x−3>0⇒x>3 i masz
asymptotę pionową , nie poziomą)
14 gru 17:58
Niebanalny Banan: a po czym patrzeć jaka asymptota i ile wynosi?
14 gru 18:07
krystek: Studia , szkoła średnia?
14 gru 18:08
Niebanalny Banan: średnia
14 gru 18:09
14 gru 18:11
Niebanalny Banan: a miejsca zerowe jak określić? z czego to wynika?
14 gru 18:12
krystek: f(x)=0 w naszy przypadku log2(x−3)=0 ⇔20=x−3
14 gru 18:23