matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
simon:
Wyznacz: Nie wiem jak to zrobić
dx
∫
x
2
+2x+2
sin2xdx
∫
cosx
13 gru 13:52
ICSP:
https://matematykaszkolna.pl/forum/226423.html
13 gru 13:53
ICSP:
sin2x = 2sinxcosx
sin2x
∫
dx = ∫ 2sinx dx = −2cosx + C
cosx
13 gru 13:54
pigor:
...,
dx
dx
dx
∫
= ∫
= ∫
=
arctg(x+1)+C
.
x
2
+2x+2
x
2
+2x+1+1
(x+1)
2
+1
13 gru 14:34