funkcja liniowa
but: do wykresu funkcji liniowej f należą punkty A i B natomiast do wykresu funkcji liniowej g
należą punkty C i D. Czy wykresy fun kcji są równoległe, jeśli:
A(480, 590)
B(960,130)
C(86,57)
D(14,126)
11 gru 22:24
but: proszę o pomoc zajrzyjcie tutaj
11 gru 22:29
sushi_ gg6397228:
podstaw do wzoru
11 gru 22:31
Janek191:
| | 130 − 590 | | 460 | | 23 | |
a1 = |
| = − |
| = − |
| |
| | 960 − 480 | | 480 | | 24 | |
| | 126 − 57 | | 69 | | 23 | |
a2 = |
| = |
| = − |
| |
| | 14 − 86 | | − 72 | | 24 | |
a
1 = a
2 ⇒ wykresy tych funkcji są równoległe
11 gru 22:32
Janek191:
Współczynnik kierunkowy
11 gru 22:33
karolina: do wykresu funkcji liniowej f należą punkty A i B natomiast do wykresu funkcji liniowej g
należą punkty C i D. Czy wykresy fun kcji są równoległe, jeśli:
przykład b)
A=(−78,12)
B=(−58,62)
C=(146,−122)
D=(296,378)
przykład d)
A=(−98,−75)
B=(−86, −57)
C=(49,37)
D=83,88)
25 paź 13:35
25 paź 13:46