pomoze ktos ?
karolina: do wykresu funkcji liniowej f należą punkty A i B natomiast do wykresu funkcji liniowej g
należą punkty C i D. Czy wykresy fun kcji są równoległe, jeśli:
przykład b)
A=(−78,12)
B=(−58,62)
C=(146,−122)
D=(296,378)
przykład d)
A=(−98,−75)
B=(−86, −57)
C=(49,37)
D=83,88)
25 paź 13:37
karolina: nikt nie pomoże
25 paź 13:40
Aza:
1/
k: y=a
kx+b
1 , p: y= a
px+b
2
warunek :
k∥p ⇔ ak=ap
| | yA−yB | |
ak= |
| =.......... |
| | xk−xB | |
| | yC−yD | |
ap= |
| = ........... |
| | xC−xD | |
2/ podobnie ...........
powodzenia
25 paź 13:44