funkcja logarytmicnz i wykładniczza
math. LO: Punkt P=(−3,1/8) nalezy do wykresu funkcji określonej wzorem
a. y=3x ( x na górze)
b. y=1/3 x
c. y= 2 −x
d. y= 1/2 −x
proszę równiez o rozwiązania
zadanie 2
Do wykresu funkcji y= 3 5−2x ( wszystko oprócz 3 na górze)
a. 4 i 1/27
b. 3, 1
c. 2,−1
d. 1,9
w tym przypadku również prosze o rozwiązanie
11 gru 21:43
krystek: Pisz poprawnie
y=3x wstawiasz za x=−3 a y=1/8
11 gru 21:54
5-latek: pokaze jak robic
zadanie nr1 a)
y=3
x
| 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
| =3−3 to |
| = |
| to |
| nie rowna sie |
| czyli punkt P nie nalezy |
| 8 | | 8 | | 33 | | 8 | | 27 | |
do wykresu tej funkcji bo nie spelnia jej rownania .
Pozostale tak samo
https://matematykaszkolna.pl/strona/186.html tu pomoc
11 gru 21:58
math. LO: jak to ?
11 gru 21:59
5-latek: Dobry wieczor
krystek Pozdrawiam
11 gru 21:59
math. LO: ale w zadaniu jest,że ma nalezeć
11 gru 22:01
5-latek: No to nie nalezy do tej funkcji y=3x
Licz nastepne az trafisz do ktorej nalezy
11 gru 22:03
math. LO: eeej no xd
11 gru 22:06
math. LO: dobra już mam

a tego 2 nie pomożecie?
11 gru 22:12