Oblicz pochodne :)
kaśka17: Oblicz pochodne: prosze o pomoc nie ograniam tego tematu a musze miec te przykłady na jutro
1) f(x)=
3√x * arcsin x
2) f(x)= tgx−
1x
4) f(x)=sin5x
5) f(x)=cos (logx)
| | 1 | |
6) f(x)= |
| tu ma być log stopnia 3(mała trójka za log) x ale nie umiem tego tu |
| | log3x | |
zrobic

7)f(x)=arc tg
1x
8) f(x)=
√ctgx
9) f(x)= 3 do 1/x
11 gru 20:24
Paweł1990: ?
11 gru 20:40
5-latek: MOja rada . Wez sie i to szybko do roboty i naucz sie pochodnych bo zginiesz [C[jak Andzia w
krzakach ]] przy calkach
11 gru 20:42
Paweł1990: pomoze ktos to rozwiazac
11 gru 20:48
Paweł1990: chetnie bym sie dowiedzial jak to ma byc

)
11 gru 20:49
Janek191:
Kliknij sobie po lewej stronie na : pochodna i całka funkcji
11 gru 20:52
11 gru 20:54
kaśka17: ok juz cos tam wiem,,, ale pomógł by ktoś to zrobic zebym mniej wiecej wiedziala czy db
robie?>
11 gru 21:08