Zastosowanie przeksztalcen algebraicznych
Skara: | 1 | | 1 | | 6√2 | | 6√2 | | 6√2 | | √2 | |
| = |
| * |
| = |
| = |
| = |
| |
| 6+√2 | | 6√2 | | 6√2 | | 36*2 | | 72 | | 12 | |
krotkie pytanko, czy ten przyklad jest dobrze zrobiony? Jesli nie, to prosilbym o pokazanie mi
gdzize popelniam blad

pozdrawiam, licze na szybkie rozwiazanie
11 gru 19:42
Hajtowy: | 1 | |
| (6− √2) ?  |
| 34 | |
11 gru 19:43
Skara: | | 1 | |
moglbys troche jasniej?  skad w ogole wyszlo to |
| ? mam troche zaleglosci, bo nie bylo |
| | 34 | |
mnie w szkole i teraz ciezko mi polapac niektore rzeczy
11 gru 19:46
Kaja: 6+√2≠6√2
11 gru 19:47
11 gru 19:47
Kaja: więc już pierwsza równość jest zła
11 gru 19:47
11 gru 19:48
Julia: | 1 | | 1*(6−√2) | | 6−√2 | |
| = |
| = |
| |
| 6+√2 | | (6+√2)(6−√2) | | 62−√22 | |
11 gru 19:48
5-latek: Czesc
Kaju
11 gru 19:50
Kaja: Witam 5−latku
11 gru 19:50
Skara: oh, no tak!
| | 6−√2 | | 6−√2 | |
teraz kontynuując to co napisala Julia |
| = |
| |
| | 36−2 | | 34 | |
i jeszcze pytanko, czy mozna to skrocic, tzn. czy 6 i 34 moge skrocic?
przepraszam za takie glupie pytania, ale wole sie upewnic zeby nie popelni bledu na
sprawdzianie
11 gru 19:53
5-latek: Dlugo Cie nie bylo na forum .Czy cos sie zlego stalo .
11 gru 19:53
5-latek: | | 6 | | √2 | | 3 | | √2 | |
nalezaloby to rozpisac tak = |
| − |
| = |
| − |
| |
| | 34 | | 34 | | 17 | | 34 | |
11 gru 19:57
Skara: to moze jeszcze zeby nie zakladac nowego tematu, czy zrobilem to dobrze?
| 2√2 | | 2√2 | | √5−4 | | −2√10 − 8√2 | |
| = |
| * |
| = |
| = |
| √5+4 | | √5+4 | | √5−4 | | 5−16 | |
11 gru 20:01
Kaja: Nie 5−latku

tylko ostatnio pracuje po kilkanaście godzin dziennie i jak wracam to jestem
bardzo zmęczona. ale miło mi że się zainteresowałeś
11 gru 20:01
5-latek: Wobec tego jestem juz spokojniejszy
11 gru 20:03
Kaja:
11 gru 20:06
Skara: hm? :c
11 gru 20:12
11 gru 20:19