Zbadaj monotoniczność oraz wyznaczyć ekstrema funkcji:
Olka: Zbadaj monotoniczność oraz wyznaczyć ekstrema funkcji:
Df= x∊R \ {0}
i co dalej ?
11 gru 16:16
Olka: | | x | | 8 | |
f(x)= |
| + |
| błąd wyżej |
| | 2 | | x | |
11 gru 16:17
Olka: Nikt mnie nie kocha
12 gru 13:53
ICSP: To twój problem

Niestety masz jeszcze jeden : Nie umiesz liczyć pochodnych.
12 gru 14:04
12 gru 14:05
ICSP: a nie

Jednak umiesz.
Podałem ci schemat w powyższym linku.
12 gru 14:06
Olka: | | 3x2 | |
ICSP  Ale jak zbadać monotoniczność tego ? w f(x)= |
| jest prosto ...mogę rozwiązać |
| | x−2 | |
żeby udowodnić....
12 gru 14:35
ICSP: Wystarczy, ze rozwiążesz nierówność
f'(x) > 0c oraz f'(x) < 0
takie nierówności były rozwiązywane w liceum, więc nie powinno być problemów.
12 gru 14:38