matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
udowodnij nierównośc pomocy
kasiaaaa:
log√18 − log √12 = log √6 = log 2
9 gru 16:19
Janek191:
To jest równość
log
√
18
− log
√
12
= log
√
6
− log 2
18
√
6
log
√
= log
12
2
6
√
6
log
√
= log
4
2
√
6
√
6
log
= log
2
2
9 gru 16:40
daras:
https://matematykaszkolna.pl/forum/226922.html
9 gru 18:24