udowodnij niejrówność
kasiaaaa: pomocy potrzebuje udowodnić równość log√18 − log √12 = log √6 = log 2
9 gru 16:15
9 gru 16:19
kasiaaaa: nic mi nie świta
9 gru 16:20
daras: moze dlatego, że słońce już zaszło
9 gru 17:34
Janek191:
Masz udowodnioną równość log √18 − log √12 = log √6 − log2
9 gru 17:54
daras: to błędna nierówność widac to po zapaleniu światła
| | 18 | | 3 | |
log√18−log√12=log√ |
| =log√ |
| ≠log2 |
| | 12 | | 2 | |
9 gru 17:59
daras: może niech najpierw autorka przepisze DOKŁADNIE co chciała włąściwie
udowodnić:równość/nierówność − = czy ≠
9 gru 18:01