matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pole rombu
ania:
Oblicz pole rombu o krótszej przekątnej 12 cm i kącie 50 stopni. Wynik podaj z dokładnością do 0,1cm
2
8 gru 19:31
5-latek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/866.html
zobacz tu i na zadania
8 gru 19:34
dero2005:
f
= tg25
o
= tg25
o
= z tablic
d
f
d =
=
tg25
o
f*d
P =
=
2
8 gru 19:37
Eta:
6
= tg25
o
x
6
x=
=..........
tg25
o
2x* 12
P=
=........
2
8 gru 19:40
ania:
dzięki
8 gru 19:46