prosta prostopadła i prosta równoległa
Marta: Dana jest prosta o równaniu : y = −2x+3 oraz punkt P (−2,3) wyznacz :
a) równanie prostej prostopadłej do danej prostej i przechodzącej przez punkt P
b)równanie prostej równoległej do danej prostej i przechodzącej przez punkt P
15 paź 15:07
M: wyznacz równanie prostej przechodzącej przez punkt p (−3 −1) i prostopadłej do podanej prostej:
a) y = −4,5x − 5
b) 3x − 5y − 1 = 0
17 sty 20:40
17 sty 20:47
bezendu: a)
4,5*a=−1 /(−4,5)
przykład b analogicznie jak a
17 sty 20:51
daria: wyznacz równanie prostych w których zawarte sa boki trójkata o wieszkolkach a b i c . CZY JEST
TO TRÓJKAT PROSTOKATNY ? a) A(0,0) B(8,6) C(−6,8)
12 sty 19:19