matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice
zosia :
POMOCY
! OBLICZ GRANICE :
4*3
n+1
+ 2*4n
bn =
5*2
n
+ 4
n+1
(−1)
n+1
cos(n2)
cn=
n
3
+ 1
n−3
dn=
2
n+1 2n+1 to potęga
n−2
(√n2+1 n2)
fn=
1/3 potega
(n6+1)1/3
8 gru 13:56
Krzysiek:
https://matematykaszkolna.pl/forum/226635.html
8 gru 14:02