granice
zosia : OBLICZ GRANICE :
| | 4*3n+1 + 2*4n | |
bn = |
| |
| | 5*2n + 4n+1 | |
| | (−1)n+1 cos(n2) | |
cn= |
| |
| | n3 + 1 | |
| | ( n−3 | |
dn= |
| 2n+1 2n+1 to potęga |
| | n−2) | |
| | (√n2+1 n2) | |
fn= |
| 1/3 potega |
| | (n6+1)1/3 | |
8 gru 13:27
Krzysiek: b)podziel licznik i mianownik przez 4n
c)skorzystaj z tw. o trzech ciągach
d)skorzystaj z liczby 'e'
f)podziel licznik i mianownik przez n2
8 gru 14:02
zosia : w b wyjdzie ∞ czy źle policzyłam ?
8 gru 14:13
Krzysiek: b)źle, granica to 1/2
8 gru 14:16