rozłóż wielomian na czynniki
ola: rozłóż wielomian na czynniki i wyznacz jego pierwiastki oraz ustal ich krotnosc
W(x)=x
4−x
3−7x
2−13x−6
W(x)=(x−1)(−2x+1)−(−7−x)(1−x)
W(x)=x
5+5x
4−x
2−5X
wiem jak to rozwiązać, tylko chce się upewnić czy mam dobry wynik
7 gru 22:01
5-latek: no to dawaj tutaj a)
7 gru 22:10
ola: x= −2
x=5+{13}/−2
x=5−{13}/−2
7 gru 22:29
8 gru 09:40
ASIOP: b)
W(x)=(x−1)(−2x+1)−(−7−x)(1−x)
W(x)=(x−1)(−2x+1)+(−7−x)(x−1)
W(x)=(−2x+1+(−7−x))(x−1)
W(x)=(−3x−6)(x−1)
x1=−2 v x2=1
8 gru 09:57