matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaz nierownosc kwadratowa
iza:
roziwaz nierownosc : |x
2
−x| − |x−5| ≤3
7 gru 14:34
Hajtowy:
x
2
−x=0 ⇔ x(x−1)=0 ⇔ x=0 v x=1 x−5=0 ⇔ x=5 Przedziałami : x ∊ (−oo;0) x ∊ <0;1) x ∊ <1;5) x ∊ <5;+oo)
7 gru 14:39
Hajtowy:
Więcej informacji na temat nierówności kwadratowych tutaj :
https://matematykaszkolna.pl/strona/2545.html
7 gru 14:40