matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Narysuj wykresy funkcji;
Roubi:
a) y=x
2
−4; b) y=(x+3)
2
; c) y=−2x
2
+1; d) y=−
1
2
(x−2)
2
; e) y=(x+1)
2
−5; f) y=−(x−3)
2
+2
6 gru 10:58
wredulus_pospolitus:
https://matematykaszkolna.pl/strona/79.html
6 gru 11:01
wredulus_pospolitus:
chlopie ... przejrzyj teorię odnośnie funkcji kwadratowej
6 gru 11:02