matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zapisz podane funkcje kwadratowe w postaci kanonicznej:
Roubi:
a) y=x
2
−4x+7; b) y=−x
2
+6x−1; c) y=
1
2
x
2
+10x−2; d) y=−2x
2
−x+8.
6 gru 10:46
wredulus_pospolitus:
https://matematykaszkolna.pl/strona/69.html
i w czym masz problem
do wzoru nie potrafisz podstawić
6 gru 10:48