Dana jest funkcja liniowa
Roubi: y=−12x+1
a) Narysuj jej wykres;
b) Określ monotoniczność tej funkcji;
c) Oblicz miejsca ,w których wykres funkcji przecina osie układu współrzędnych;
d) Dla jakiego argumentu funkcja przyjmuje wartość −4?
e)Jaka jest wartość funkcji dla argumentu −2?
f) Dla jakich argumentów funkcja przyjmuje wartości mniejsze od −2?
6 gru 10:30
wredulus_pospolitus:
a) no i w czym problem

'wyznacz' dwa dowolne punkty (np. podstaw x=0 oraz x=1) ... weź
linijkę do łapki i poprowadź prostą
b) na podstawie wykresu bez problemu ... a jeżeli chcesz bez wykresu to zastanów się jak na
monotoniczność wpływa 'współczynnik a'
c) no i w czym problem

d) no i w czym problem ?
e) jak wyżej
f) i jak wyżej
6 gru 10:35
orion: odnoszę wrażenie że jestem na forum społecznościowym.
4 sty 23:15
orion: zamiast pomóc chłopakowi to się wymądrzasz
4 sty 23:16
4 sty 23:37