funkcje
miks: Oblicz wartość pozostałych funkcji trygonometrycznych kąta ostrego alfa wiedząc że:
b) tg α = 3
5 gru 18:41
krystek:

a) ZASTOSUJ JEDYNKĘ TRYGONOM
sin
2α+cos
2α=1
| | sinα | |
b) jedynkę i tgα= |
| |
| | cosα | |
lub z Δ
5 gru 18:48
5 gru 18:48
kasia: | | 4 | |
naszkicuj wykres funkcji y= |
| −2 zbadaj monotonność funkcji. oblicz współrzędne punktów |
| | x+5 | |
przecięcia wykresu funkcji z osiami układu współrzędnych. podaj dla jakich argumentów funkcja
przyjmuje wartości dodatnie. Znajdź współrzędne wierzchołków tej hiperboli.
To jakaś masakra pomocy

!:(
5 gru 20:50
krystek: | | 4 | |
nakreśl y= |
| i przesuń o wektor [−5,−2] |
| | x | |
5 gru 20:54
kasia: nie wiem co ty do mnie mówisz jestem kompletnie zielona:(
5 gru 20:56
5-latek : i niech tak zostanie .
6 gru 00:26
6 gru 00:27
5-latek: Radek niech tak zostanie . naprawde .Bedzie jednego niedouczonego studenta mniej
6 gru 00:30