pochodna
pochodna: Witam, ile to jest pochodna z
√5x ?
3 gru 10:36
5-latek: | | 1 | | 5 | |
A moja taka (p{5x)'= |
| *5= |
| |
| | 2√5x | | 2√5x | |
3 gru 10:41
pochodna: a dlaczego razy 5 ?
3 gru 10:43
5-latek: wzor na pochodna funkcji zlozonej
wiec bedzie tak pochodna z pierwiastka * pochodna to co pod pierwiastkiem
| | 1 | |
czyli = |
| *(5x)' −−− a pochodna (5x)'=5 i dalej juz wiesz |
| | 2√5x | |
3 gru 10:47
pochodna: ok dzięki
3 gru 10:50
AS: Możesz też policzyć tak
3 gru 10:52
3 gru 11:11