matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz m,wiedzac
martol:
wyznacz m,wiedząc,że wykres funkcji liniowej g jest równoległy do wykesu funkcji f,jeśli : f(x)=4−(2m+√2)x i g(x)=(√2m+2)x+8
3 gru 09:23
5-latek:
https://matematykaszkolna.pl/forum/210741.html
3 gru 09:46
Bizon:
−2m−
√
2
=
√
2
m+2 ⇒ 2m+
√
2
m=−2−
√
2
⇒ m(2+
√
2
)=−(2+
√
2
) ⇒ m= ...
3 gru 09:50