Uprość wyrażenie
Uprość wyrażenie: Uprość wyrażenie.
(2y−3)2 − (3y−2)(3y+2) =
Poki co zrobilem cos takiego
(2y−3)2 − (3y−2)(3y+2) = 4y2 + 9 − (3y)2 − 22 = 4y2 + 13 − 9y2 = (−5y2) + 13
Problem w tym, ze wynikiem powinno byc −5y2 − 12y + 13, chyba ze to ksiazka ma jakis blad, w
co
watpie.
Moglby ktos zatem napisac mi gdzie robie blad?
2 gru 18:33
ICSP: (2y − 3)2 ≠ 4y2 + 9
2 gru 18:35
Uprość wyrażenie: Ou, tego to sie nie spodziewalem.
Moglbys troche bardziej nakierowac mnie na te dobra droge?
2 gru 18:38
2 gru 18:41
Uprość wyrażenie: Aa! Zapomnialem o tym.
Dzieki Ci wielkie
2 gru 18:46