Przyprostokątne trójkąta prostokątnego mają długości 5cm i 12cm. Oblicz długośc
kamczatka: Przyprostokątne trójkąta prostokątnego mają długości 5cm i 12cm. Oblicz długośc promienia okegu
wpisanego w ten trójkąt.
obliczyłem z Pitagorasa c=13cm
P=15r
ale co za pole podstawić ?
2 gru 17:37
2 gru 17:39
Bizon:
... ten promień to już prawie masz −
2 gru 17:40
kamczatka: podstawiłem a*h/2 i wyszło r=2
a co ma te zadanie wspólnego z kątem środkowym i wpisanym ?
2 gru 17:45
Bizon:
... przepraszam ... masz wpisany a nie opisany
2 gru 17:47