pochodna
pochodna: Witam,
Pochodna √5 ?
1 gru 16:37
ICSP: 0
1 gru 16:40
pochodna: ?
1 gru 16:40
pochodna: jest jakiś wzór na to ?
1 gru 16:40
ICSP: jest
1 gru 16:40
pochodna: możesz podać ?
1 gru 16:41
1 gru 16:41
pochodna: dzięki !
1 gru 16:42
Kasia: ze wzoru: √a=12*√a
a że nasze a=5 i to jest pochodna wewnętrzna to jeszcze razy (5)' a to równa się 0.. a
cokolwiek razy 0 równa się 0
1 gru 16:42
pochodna: ok, a pochodna z :
sin2x ?
1 gru 16:44
ICSP: ?
1 gru 16:44
pochodna: przepraszam to znaczy pochodna z sin2x ?
1 gru 16:44
pochodna: czy to jest cos2x ?
1 gru 16:45
ICSP: 2cos2x
1 gru 16:45
pochodna: jest jakiś wzór na to ?
1 gru 16:47
ICSP: ostatni
1 gru 16:47
pochodna: skąd wziąłeś 2 przed cosinusem ?
1 gru 16:47
1 gru 16:48
pochodna: ok, a nie mogę pomnożyć 2*2= 4cosx ?
1 gru 16:55
pochodna: ?
1 gru 16:56
ICSP: jak pomnożyć ? Chyba nie mówisz o
2 * cos2x = 4 cosx
1 gru 16:56
pochodna: już wiem sory.
Obliczyć pochodną :
| | 4x−√5 + sin2x | |
y= |
| na dole jest e do potęgi x. |
| | ex | |
Korzystam z pochodnej ilorazu.
| | 4+sin2x−4x−√5+2cosx2 | |
y' = |
| <−−−dobrze ? |
| | e2x | |
1 gru 17:02
pochodna: ?
1 gru 17:04
ICSP: źle
W ogóle nie ma ex w liczniku.
1 gru 17:05
pochodna: | | 4+2cosx2*ex−(4x−√5+sin2x)*ex | |
y'= |
| teraz dobrze ? |
| | e2x | |
1 gru 17:13
ICSP: Jak dostawisz jeden nawias będzie dobrze.
1 gru 17:14
pochodna: | | (4+2cosx2)*ex−(4x−√5+sin2x)*ex | |
y'= |
| dobrze? |
| | e2x | |
1 gru 17:16
ICSP:
1 gru 17:17
pochodna: dzięki
1 gru 17:17
pochodna: Mam pytanie:
Czym się różnią te wzory :
(c*f)' = c* f '
(f*g)' = f ' * g + f * g '
w nawiasach są tylko inne litery, o co chodzi dlaczego te dwa wzory są rożne, jak wiedzieć
którego użyć ?
1 gru 17:23
ICSP: c − stała
f ,g − funkcje
1 gru 17:27
pochodna: ok, dzięki
1 gru 17:31