Sprawdzi mi ktoś, prosze.
Bea: Zbadaj monotoniczność ciągu a2= 5−3n
Moje rozwiazanie;
an+1=5−3(n+1)= 5−3n−3=2−3n
an+1−an=5−3n−(2−3n)=
=5−3n−2+3n=
=5−2=3>o
Funkcja rosnaca
13 paź 22:17
AROB: Bardzo dobrze, tylko nie funkcja, lecz ciąg.
13 paź 22:19
Bogdan:
Witaj
AROB 
, można by "od biedy" uznać określenie funkcja.
13 paź 22:22
Bea: Dzieki za sprawdzenie. Mam jeszcze jedno zadanie z ciagów. Ale tego to juz chyba nie
rozwiaze.:
Wskaż ogólny wyraz ciagu arytmetycznego wiedzac że 1−wszy wyraz =2, a różnica wynosi:−3
13 paź 22:24
Bogdan:
Podaj wzór na an ciągu arytmetycznego, czyli an =
13 paź 22:32
AROB: I co Bea, poradziłaś sobie, czy pomóc?
13 paź 22:58
Bogdan:
Bea poszła spać
22532
13 paź 23:09
Bea: Witam. AROB jeśli możesz to prosze o pomoc. Takich zadań mam 30 na piątek , nie wiem czy się
wyrobie. Z góry dziekuje. Pozdrawiam.
14 paź 16:27
Bea: Jeszcze oprócz ciagów mam wyznaczanie wspólrzędnych , równanie kierunkowe i wiele , wiele
innych.
14 paź 16:30