xvx: |x+2y-7|+|3x-y|=0
2 paź 18:10
Jakub: Wartość bezwzględna jest większa lub równa 0 (zobacz
15), dlatego
x+2y-7=0
3x-y=0
No i masz układ równań do rozwiązania.
2 paź 18:16
gipss:
czyli z układu wyjdzie, że
x = 2 i 1/3
oraz
y= 7 ?
3 paź 22:09
Jakub: Prawidłowe rozwiązania to
x=1
y=3
3 paź 22:16
td: x+2y+7
2 gru 13:42
anna: bardzo prosze wytlumaczyc dlaczego w tym przyapdku mozna stworzyc uklad rownan bez
wartosci bezwzglednej. nie rozumiem gdzie jest tam zastosowana definicja....
dzięki czekam na odpowiedź
9 lut 19:04
anna: bardzo prosze wytlumaczyc dlaczego w tym przyapdku mozna stworzyc uklad rownan bez
wartosci bezwzglednej. nie rozumiem gdzie jest tam zastosowana definicja....
dzięki czekam na odpowiedź
9 lut 19:05