matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania i nierówności
Ola:
Rozwiąż równanie: a)|2−x|=1 b)|x+
1
2
|=
1
3
c)|x+3|=7 Rozwiąż nierówność: a)|x+6|>2 b)|x−3|>1 c)|x−7|<3 d)|x−
1
2
|>
1
3
30 lis 17:52
Saizou :
tu masz analogiczne przykłady
https://matematykaszkolna.pl/strona/1653.html
30 lis 17:57