wskaźniki
Hyba: rozwiąż układ równań, stosując wyznaczniki:
{2/5 x + 3/7 y =5
{−7x + 5y =0
W= 2/5 * 5 − (−7)*3/7 = 2 − (−3)= 5
Wx= 3/7 *0 − 5*5= −25
Wy= 2/5 *0 − (−7)*5= 35
x= −25/5=−5
y=35/5=7
według odp. (5,7)
27 lis 20:10
Hyba: zerknie ktoś? nie mogę się doszukać błędu
27 lis 20:14
Hyba: proszę
27 lis 20:17
27 lis 20:20
Warum: dzięki, mam jeszcze problem z podobnym przykładem:
{√3x − √2y = √6
{√2x + √3y= −3
W= √3 * √3 − (−√2) * √2= 5
Wx= √6*√3−(−3)*(−√2)=3√2−3√3=0
Wy= √3*(−3)−√2*√6=−3√3−3√2= −3(√3+√2)
x=0/5=0
y=(−3(√3+√2))/5
według odp. (0,−√3)
27 lis 20:35
Krzysiek: Wy=−3√3−2√3=−5√3
27 lis 20:38
Warum: ale przecież Wy= a1c2 −c1a2
27 lis 20:43
Warum:
27 lis 20:51
Warum: proszę
27 lis 20:55