= 3,3 + 181 * [ (23)2 * 5 − 1] −2 * (52)2 = 3,3 + 181 * [49 *
51 − 1] −2 * 259 = 3,3 + 181 * [ 209 − 99] −2 * 259 = 3,3 +
181 * 119 −2 * 259 =
czy ja w ogóle to dobrze robię?
| 1 | 3 | 5 | ||||
Drobne poprawki: 3,3 + | * [ ( | )2 * 5 − 1 ] − 2 * ( | )2, | |||
| 81 | 2 | 3 |
| 3 | ||
wlasnie widzie ze zapomnialam w tym nawiasie dodac minusa ( | )−2 i dlatego jest ten | |
| 2 |
| 33 | 11 | 50 | 33 | 11 | 4050 | 33 | ||||||||
= | + | − | = | + | − | = | + | |||||||
| 10 | 729 | 9 | 10 | 729 | 729 | 10 |
| 4039 | 24057 | 40390 | 16333 | 9043 | ||||||
(− | ) = | − | = − | = −1 | ||||||
| 729 | 7290 | 7290 | 7290 | 7290 |