matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
x =U{6^22 + 6^21}{13 * 6^19 − 6^20} .
Łukasz:
6
2
2
+ 6
2
1
x =
.
13 * 6
1
9
− 6
2
0
24 lis 16:31
Łukasz:
a i bym zapomniał wyznacz x− w potędze − 3/2
24 lis 16:35
Łukasz:
x=
−
3/2
24 lis 16:37
john2:
https://matematykaszkolna.pl/strona/186.html
6
22
+ 6
21
=
13*6
19
− 6
20
6*6
21
+ 6
21
=
13*6
19
− 6*6
19
6
21
(6 + 1)
= dalej wiesz?
6
19
(13 − 6)
24 lis 18:20
Łukasz:
tak tak dzieki
24 lis 19:10