Z góry dziękuje za pomoc
Sylwia ;): 2. W trapezie prostokątnym długości krótszej podstawy i wysokości są równe. Krótsza przekątna
tego trapezu ma długość cm. Oblicz obwód tego trapezu, jeżeli jego pole jest równe 48 cm2.
23 lis 20:38
Eta:
"krótsza przekątna ma długość ? nie napisałaś
23 lis 20:46
dero2005:

dane : d
x = a−b =
c =
√x2+h2 =
O = a+b+h+c =
23 lis 20:53
Sylwia ;):
23 lis 21:00
Sylwia ;):

6/2
23 lis 21:16
dero2005:
b= h = 6
a = 10
x = 4
c = 2√13
O = 2(11+√13)
23 lis 21:20
23 lis 21:27