Zadanie
Sylwia ;): Potrzebuje pomocy

a mianowicie: Podstawa trójkąta równoramiennego ma długość 24 cm, a jego
pole jest równe 60 cm2. Oblicz długość ramienia tego trójkąta.
23 lis 20:17
sushi_ gg6397228:
wzór na pole trójkąta=....
23 lis 20:20
dero2005:

b =
√h2 + 242 =
√169 = 13
23 lis 20:22
Sylwia ;): Dzięki
23 lis 20:33
Sylwia ;): 2. W trapezie prostokątnym długości krótszej podstawy i wysokości są równe. Krótsza przekątna
tego trapezu ma długość cm. Oblicz obwód tego trapezu, jeżeli jego pole jest równe 48 cm2.
23 lis 20:33
dero2005:
ile wynosi długość tej krótszej przekątnej?
23 lis 20:48
23 lis 20:51
Sylwia ;):
23 lis 21:14
Eta:

jeżeli d= 6
√2 ⇒ b=h= 6cm
| | a+b | | 6+x+6 | |
a= b+x = 6+x P= |
| *h ⇒ |
| *6=48 ⇒ x=......... |
| | 2 | | 2 | |
c
2= h
2+x
2 ⇒ c=........
Ob= 3*6+x+c=..........
dokończ obliczenia .....
23 lis 21:25
Sylwia ;): A czy nie napisałabyś mi wyników. potrzebuje to na jutro do szkoły. Z góry dziękuje Ci bardzo
23 lis 21:35
bezendu:
Czy nie przesadzasz w tym momencie ?
23 lis 21:37