Zaznacz w układzie współrzednych
[N[ELO]]: Zaznacz w układzie współrzędnych zbiór rozwiązań nierówności. Jak to zrobić. Każdego przypadku
nie opłaca się rozważać:
|x−y|<=6
|y|>=|x|
23 lis 16:13
[N[ELO]]:
23 lis 16:18
Hajtowy:
|x−y| ≤ 6
|y| ≥ |x|
Może warto to sobie narysować?
23 lis 16:21
[N[ELO]]: ... tak tylko jak
23 lis 16:22
[N[ELO]]:
23 lis 16:25
MQ:
1. |x−y|≤6 to pas na płaszczyźnie OXY pomiędzy prostymi y=x+6 i y=x−6, wraz z tymi prostymi.
2. |y|≥|x| to dwie ćwiartki płaszczyzny OXY ograniczone prostymi y=x i y=−x zawierające oś OY,
raz z tymi prostymi.
3. Jeśli ma to być układ równań, to część wspólna.
23 lis 16:27
Hajtowy: MQ wyjąłeś mi to z ust
23 lis 16:28
[N[ELO]]: a skąd mam wiedzieć na co patrzeć ty mnp podałeś w 1. że na OXY
23 lis 16:33
23 lis 16:49