matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potegi
M.:
7
1
5
: [(1/7)
4
* 7
1
9
]= (5/6)
8
* 6
6
: 5
7
= (1,1)
6
: (0,11)
6
=
23 lis 15:22
john2:
Korzystaj ze wzorów
https://matematykaszkolna.pl/strona/186.html
1
7
15
1) 7
15
: [(
)
4
* 7
19
] =
= ...
7
7
−4
* 7
19
5
6
6
1
6
6
6
2) (
)
8
*
=
* (
)
−8
*
= ...
6
5*5
6
5
5
5
6
23 lis 18:07