matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zmienna losowa
Evisando:
Rzucamy dwa razy symetryczną sześcienną kostką do gry. Podać rozkład zmiennej losowej X definiowanej jako liczba wyrzuconych szóstek. Na szybko, z góry dziękuję.
22 lis 20:59
Krzysiek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1025.html
2
0
1
5
P(X=0)=
(
)
0
*(
)
2
6
6
P(X=1)=.. P(X=2)=...
22 lis 21:13