Kto umie niech pomoże
Nicole: podaj pierwiastkami wielomianu W(x)=(x−1)(x2−1)
Rozwiąż równanie: 3x3−2x2−9x=0
Ciąg a(n)jest ciągiem arytmetycznym. Oblicz wyraz
a)dziewiąty gdy a1=6i a5=11
b)jedenasty gdy a3=−5 i a8=5
c) szósty gdy a7=11 i a11=7
20 lis 14:36
20 lis 15:34
Nicole: Rozwiąż równanie: 3x3−2x2−9x=0
Ciąg a(n)jest ciągiem arytmetycznym. Oblicz wyraz
a)dziewiąty gdy a1=6i a5=11
b)jedenasty gdy a3=−5 i a8=5
c) szósty gdy a7=11 i a11=7
20 lis 16:09
john2: 3x3 − 2x2 − 9x = 0
x(3x2 − 2x − 9) = 0
Doprowadź 3x2 − 2x − 9 do postaci iloczynowej i zrób tak jak pierwsze
20 lis 16:11
john2: W trzecim skorzystaj z an = a1 + (n − 1)r
Np w c) będzie układ równań
11 = a1 + (7 − 1)r
7 = a1 + (11 − 1)r
Oblicz a1 i r i znowu skorzystaj ze wzoru an = a1 + (n − 1)r
a6 = a1 + (6 − 1)r
20 lis 16:27
Nicole: Rozwiąż równanie: 3x3−2x2−9x+6=0
Ciąg a(n)jest ciągiem arytmetycznym. Oblicz wyraz
a)dziewiąty gdy a1=6i a5=11
b)jedenasty gdy a3=−5 i a8=5
c) szósty gdy a7=11 i a11=7
20 lis 17:41
Janek191:
Równanie już jest rozwiązane
20 lis 18:34