Funkcje
DeDee: Najmniejsza wartość funkcji f(x)=−x2+4x+1 w przedziale < 0, 4 > wynosi:
20 lis 13:18
20 lis 13:19
DeDee: Wyjdzie 0?
20 lis 13:59
wredulus_pospolitus:
ale co 0
20 lis 14:00
DeDee: no najmniejsza wartość funkcji czy będzie wynosiła 0?
20 lis 14:01
DeDee: w przedziale <0,4>
20 lis 14:02
wredulus_pospolitus:
a w życiu
20 lis 14:03
5-latek: Dlaczego zgadujesz a nie liczysz >
maz podany schemat wiec licz . czy to takie trudne ?
20 lis 14:06
DeDee: ehhh, coś źle chyba liczę, bo wyszło mi to samo, dla x=4 y=0 i to jest najmniejsza, bo dla x=0
y=1, co ja źle zrobiłem?
20 lis 14:16
DeDee: a, nie, dobra, czaje, dla x=4 y=1
20 lis 14:16
wredulus_pospolitus:
i tak samo dla x=0 ; y=1
i to jest odpowiedź prawidłowa
20 lis 14:17