jak zrobic
asia: oblicz obwód prostokąta ABCD o wierzchołkach A={−5,1}, B={−3,−3} C={5,1} D={3,5}.
Wyznacz współrzednę środka i oblicz promień okręgu opisanego na tym trójkacie. Napisz równanie
tego okręgu.
20 lis 13:14
20 lis 13:16
asia:
20 lis 13:18
asia: nie rozumiem tego
20 lis 13:18
wredulus_pospolitus:
a mozna konkretniej trochę ... czego dokładnie nierozumiesz
20 lis 13:23
wredulus_pospolitus:
na jakim trójkącie opisujesz okrąg skoro w zadaniu masz napisane 'prostokąt'
20 lis 13:24
5-latek: Narysowac sobie w zeszycie w ukladzie wspolrzdnych te punkty polaczyc je .
napisz jaki jest wzor na obwod prostokata ogolnie
20 lis 13:28
5-latek: No i co Asiu > Nie chcesz jednak zrozumiec?
20 lis 13:46
asia:
|AB|=√(−3+5)2+(−3−1)2
|BC|=√(5+3)2+(1+3)2
Ob=2|AB|+2|BC|
coś takiego wysłali i liczyłam IABI I IBCI
I WYSZŁO MI WYNIK 26,03....
20 lis 13:57
wredulus_pospolitus:
'coś takiego wysłali'
a wiesz w ogóle co to jest

skąd to jest

i dlaczego tak jest
20 lis 14:03
20 lis 14:04
irena_1:
Wysłali Ci dobrze, tylko nie policzyłaś...
|AB|={4+16}=√20=2√5
|BC|=√64+16=√80=4√5
Ob=2*2√5+2*4√5=12√5
Dalej licz sama, bo się nie nauczysz...
20 lis 14:05
irena_1:
*
|AB|=√4+16=√20=2√5
zginął mi znak pierwiastka...
20 lis 14:07
asia: ALE CO DALEJ
20 lis 14:25
asia: CO DALEJ
20 lis 14:46