rownosc
Kasia18: udowodnij rownosc:
log √8+ log √6= log √3 + log4
17 lis 19:34
sushi_ gg6397228:
wzory na sume logarytmu znamy ?
17 lis 19:36
Kasia18: tak chyba średnio( logarytmy nie sa moja mocna strona
17 lis 19:41
17 lis 19:43
Kasia18: tak widziałam ale to nie rozwiazuje mojego problemu mimo wszystko
17 lis 19:45
sushi_ gg6397228:
masz wzor, wiec go zastosuj
podalem co masz zrobic
17 lis 19:49
Eta:
Jak wielki ten problem?

zastosować wzór : log
ab+log
ac= log
a(bc)
L=log(
√8*
√6) = log
√48 = log4
√3
P= log
√3*4= log4
√3
L=P
17 lis 19:49
Kasia18: Dziekuje tobie bardzo , matematyczki to ze mnie nie będzie

mam jeszcze taki przykla w nim jest 0.5 nie miałam nawet z ułamkiem zadnego przykładu wiec nie
jestem w stanie tym bardziej go zrobić log
√20 + log
√2=0.5+log2
17 lis 19:57
Eta:
L= log(
√20*
√2)= log
√40= log2
√10
P=0,5+log2= log
√10+log
√2= log2
√10
17 lis 20:03