matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna funkcji
esss:
pochodna y= (x+1)/(x−1)
17 lis 15:40
ICSP:
x+1
x −1 + 2
2
y =
=
= 1 +
x−1
x−1
x−1
−2
y' =
(x−1)
2
17 lis 15:41
5-latek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/359.html
przedostatni wzor od dolu
17 lis 15:42