matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
..
Mati:
jak obliczyć miejsca zerowe takiej funkcji ? y=5*lxl−3
17 lis 14:23
john2:
https://matematykaszkolna.pl/forum/222255.html
17 lis 14:58
Mila:
5*|x|−3=0 5*|x|=3
3
|x|=
5
3
3
x=
lub x=−
5
5
17 lis 16:34