matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
..
Mati:
jak obliczyć miejsca zerowe takiej funkcji ? y=5*lxl−3
17 lis 14:20
john2:
rozwiąż równanie 0 = 5|x| − 3, czyli
3
|x| =
5
Dalej podobnie jak tu
https://matematykaszkolna.pl/strona/1653.html
17 lis 14:53