matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna x^x^x
Yasiu:
Poproszę o sprawdzenie: y=x
x
x
lny=ln(x
x
x
) lny=x
x
*lnx
1
y`
=(x
x
*lnx)`
y
1
y`=[x
x
*(lnx+1)*lnx +
* x
x
]*x
x
x
x
x
x
y`=[x
x
(lnx+1)*lnx +
]*x
x
x
x
17 lis 01:44
ICSP:
https://matematykaszkolna.pl/forum/162229.html
17 lis 02:11